Još jedna psihosocijalna radionica u našem Klubu Volonter penzioner

Za Socijalnu samoposlugu građani u Supernovoj donirali 288 kg hrane i 58 higijenskih proizvoda
21/01/2023
Darujte krv – spasite život, dođite na akcije DDK od 13. do 20. veljače
10/02/2023

KOPRIVNICA – “Mentalno zdravlje: usamljenost”, bila je tema radionice psihosocijalne pomoći starijim osobama, koju je prof. psihologije i psihoterapeutkinja Nina Hrenić vodila u srijedu, 25. siječnja u prostorijama našeg Kluba Volonter penzioner. Između ostalog, okupljenima je objasnila kako emocionalna i socijalna usamljenost utječu na zdravstvene probleme te što možemo učiniti kad se osjećamo usamljeni. Nakon zanimljivog predavanja umirovljenike je vodila kroz vježbe disanja, meditacije, opuštanja i vizualizacije.

– Ovaj Klub baš napuni baterije, pomaže nam da nismo usamljeni te da ugodno, korisno i zabavno provedemo svoje slobodno vrijeme, rekla je jedna od članica.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta Volonter penzioner, kako bi umirovljenici što kvalitetnije provodili slobodno vrijeme te održali psihičku i fizičku aktivnost. Svi programi su besplatni, a član Kluba može postati svaki umirovljenik. Za učlanjenje su potrebna dva dokumenta: 1) osobna iskaznica i 2) rješenje o mirovini ILI obavijest o mirovinskim primanjima. Sjedište Kluba je na Trgu E. Kumičića 4 (plava zgrada preko puta bolnice). Klub je otvoren radnim danom od 10 do 12 sati, a za dodatne informacije nazovite 091-260-0066.

Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content