Izložba ‘Bilovci u planini’ u Crvenom križu

Koprivnica treća u Hrvatskoj, a Koprivničko-križevačka županija prva u davalaštvu krvi za 2016. godinu
28/03/2017
Oprema za djecu donirana za potrebite
04/04/2017

KOPRIVNICA – U nastavku društvenih aktivnosti kroz promociju planinarstva kao zdravog načina života Hrvatsko planinarsko društvo „BILO“ iz Koprivnice organiziralo je još jednu u nizu foto izložbu planinarskih fotografija iz radionice Foto sekcije Društva u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Izložbu fotografija pod nazivom „Bilovci“ u planini’, u ponedjeljak 27. ožujka 2017. godine svečano je otvorila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev u nazočnosti Renata Raca, vodiča A i D standarda te članova Foto sekcije HPD „BILO“ Koprivnica. Izložba se može slobodno razgledati do kraja lipnja u vrijeme održavanja akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje počinje od utorka 18. travnja 2017. godine od 9 sati.

Na dvadeset kvalitetnih fotografija članovi „BILA“ s brojnih planinarskih tura po zemlji i inozemstvu uhvatili su dio čarolije koju pruža planina.

Do suradnje između planinara i Crvenog križa došlo je zahvaljujući tome što i jedni i drugi promoviraju zdrav život te je izložba upriličena i u prigodi skorašnjeg Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja. Darivatelji krvi koji se okupljaju u prostorima Crvenog križa tako su pozvani na uključivanje u Planinarsko društvo, a planinari su pozvani na darivanje krvi – jer oni koji daruju krv, dokazuju da su zdravi te pomažu spašavati ljudske živote svojim humanim i plemenitim činom dobrovoljnog darivanja krvi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content