Interventni tim županijskog Crvenog križa dobitnik županijske Zahvalnice

Za Socijalnu samoposlugu u Supernovi prikupljeno 229 kg hrane i čak 141 higijenskih proizvoda
19/02/2022
Još 72 darivatelja u ponedjeljak dala krv, ukupno smo u veljači prikupili 386 doza
22/02/2022

KOPRIVNICA- Na sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održanoj 15. veljače 2022. godine, na prijedlog gradskih društava Crvenog križa Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, članovi skupštine donijeli su odluku o dodjeli županijske Zahvalnice Interventnom timu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Koprivničko-križevačka županija dodijelila je Zahvalnicu Interventnom timu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije za doprinos i promociju Koprivničko-križevačke županije ta za humanitarni rad i pomoć u izvanrednim situacijama uzrokovanim pandemijom koronavirusa i potresom na području Sisačko-moslavačke županije.

Društvo Crvenog Križa Koprivničko-križevačke županije aktivno djeluje u cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji te u svojem sastavu ima Županijski interventni tim, sastavljen od zaposlenika i volontera svih triju gradskih društava, Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Kao dio sustava Hrvatskog Crvenog križa, Društvo Crvenog Križa Koprivničko-križevačke županije kontinuirano provodi osposobljavanje volontera, a u cilju priprema za izvanredne događaje.

–  Izuzetno smo ponosni na naše volontere i zaposlenike koji nesebično daju sebe za pomoć drugima i što su ovom Zahvalnicom prepoznata njihova humana djela. Nakon što je 29. prosinca 2020. razorni potres pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i druga naselja na području Sisačko-moslavačke županije, članovi ŽIT-a, priključili su se akciji pomoći na području Petrinje već od 31. prosinca 2020. te su brojni članovi interventnih timova sudjelovali u pomoći potresom pogođenom području prva četiri mjeseca 2021. godine. Kao članovi Županijskog interventnog tima, na terenu su bila 22 zaposlenika i volontera GDCK Koprivnica, dva volontera iz GDCK Križevci i šest volontera iz GDCK Đurđevac. Volonteri su u kampovima u Petrinji i Glini sudjelovali kod podjele hrane i higijene te sortiranju humanitarne pomoći na potresom razrušenom području, a veliki dio poslova obavili su i obilaskom ugroženih osoba i obitelji na terenu, ravnateljica Adela Sočev.

Članovi interventnog tima sudjelovali su u istovaru humanitarne pomoći, podjeli doniranih proizvoda po naseljima Sisačko-moslavačke županije, prevozili namirnice i vodu za potrebe kuhinje uspostavljene u Petrinji, dostavljali krevete, grijalice i deke te prevozili osobe koje je trebalo evakuirati s pogođenog područja. Istovremeno su volonteri u sva tri gradska društva su u svojim sjedištima prikupljala humanitarnu pomoć za stanovništvo pogođeno potresom. Pomoć prikupljena u gradskim društvima direktno je prevožena na područja pogođena potresom.

Nakon četveromjesečnog pomaganja na potresom pogođenom području, volonteri triju gradskih društava, te članovi interventnog tima, prema mjestu sjedišta društava, uključili su se u volontersko osiguranje na masovnim akcijama cijepljenja protiv koronavirusa u sportskim dvoranama u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu tijekom 2021. godine. Na akcijama je volontiralo više od 30 članova interventnog tima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Interventni tim Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije sudjelovao je dosadašnjih godina i u svim izvanrednim situacijama na području Republike Hrvatske, naša ekipa je među prvima bila na području pogođenom poplavama 2014. u Drnju te potom u Gunji i Županiji, brojni volonteri pomagali su izbjeglicama i migrantima na Botovu te u kampu u Slavonskom Brodu tijekom 2015. i 2016. godine, sudjelovali su u brojnim lokalnim, nacionalnim i međunarodnim vježbama, a redoviti su sudionici različitih edukacija i aktivnosti u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, poput rada u terenskim kuhinjama, te za svoj rad i sudjelovanje u aktivnostima redovito dobivaju najviše ocjene i pohvale. I dok ne sudjeluju u izvanrednim aktivnostima, članovi Županijskog interventnog tima sudjeluju u vježbama ili pak pomažu u svojim društvima u socijalno-humanitarnim aktivnostima podjele humanitarne pomoći na području naše županije.

Zbog iznimnih aktivnosti prethodnih godina, a posebice aktivnosti u 2021. godini, gradska društva Crvenog križa Koprivnice, Križevaca i Đurđevca predložila su Interventni tim Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke za Zahvalnicu Koprivničko-križevačke županije, a članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije su taj prijedlog jednoglasno prihvatili.

Dodjela Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije planirana je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u sklopu Dana županije 13. travnja.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content