Imunološki zavod: Nije točno da je plazma propala

Tjedan borbe protiv tuberkuloze
19/09/2017
Početna konferencija projekta Volimo volontiranje održat će se u srijedu 20. rujna 2017.
19/09/2017

KOPRIVNICA – Napisima u dnevnom tisku i informacijama koje su plasirane u elektroničkim medijima vezano uz navodno propadanje 20 tona krvne plazme, Hrvatski Crveni križ izrazio je zabrinutost, ako su istiniti podaci izneseni u medijima, o propadanju velikih količina krvne plazme, a što je zaintrigiralo i mnoge dobrovoljne davatelje krvi.
Na upit iz Hrvatskog Crvenog križa od 04. rujna 2017. godine, Imunološki zavod odgovorio je 07. rujna 2017. godine, a koje Vam u cijelosti prenosimo:

Poštovani,
Vezano uz Vaš dopis od 04. rujna 2017. godine, u kojem izražavate zabrinutost vezano uz medijske informacije o propadanju velikih količina krvne plazme, obavještavamo Vas da isti podaci nisu točni.
Ustanova Imunološki zavod ima krvnu plazmu koja je u roku trajanja, a u svezi napisa o propadanju krvne plazme možemo Vas izvijestiti da nijedan milimetar krvne plazme nije propao.
Točna je informacija da je za rješavanje problematike modela strateškog partnerstva između Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba s ciljem pokretanja proizvodnje u Imunološkom zavodu i utvrđivanje terminskog plana aktivnosti i nositelja tih aktivnosti, Vlada Republike Hrvatske osnovala povjerenstvo za Imunološki zavod Odlukom od 31. kolovoza 2017. godine, koje je već započelo s radom. Vezano uz preradu krvne plazme prioritetno će se poduzeti mjere i donijeti potrebne odluke.
Slijedom navedenog, Upravno vijeće i osnivač ustanove poduzet će mjere da netočne i štetne informacije o poslovanju ne bi ubuduće bile plasirane u javnosti, kako ne bi još više naštetile općem interesu dobrovoljnog davalaštva krvi u Republici Hrvatskoj.
S poštovanjem,

PREDSJEDNICA UPRAVNOG VIJEĆA
Gordana Mustač, dipl. iur.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content