I tijekom ljeta raznovrsni programi za umirovljenike

Na akcijama u srpnju dobrovoljni darivatelji krvi dali su 395 doza dragocjene tekućine!
22/07/2022
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u tjednu 16.-22.08.2022. godine GDCK Koprivnica
11/08/2022

KOPRIVNICA – U Klubu umirovljenika “Volonter penzioner”, koji je u sklopu istoimenog EU projekta osnovalo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, organiziramo brojne i raznovrsne aktivnosti. Član Kluba može postati svaki umirovljenik, koji želi ugodno i korisno provoditi svoje slobodno vrijeme.

Većina programa odvija se u prostorijama Kluba na Trgu E. Kumičića 4 (plava zgrada preko puta bolnice). Klub je otvoren radnim danom od 10 do 12 sati i tamo se umirovljenici druže, čitaju novine, pretražuju internet, igraju bingo i druge društvene igre. U tom se prostoru odvijaju različita gostovanja i projekcije, kreativne radionice, predavanja liječnika, mjerenje tlaka i šećera i mnoštvo drugih aktivnosti. Neke programe organiziramo izvan prostorija Kluba, primjerice radionice ljekovitog bilja i fotoradionice provodimo u prirodi, odlazimo u galerije, na zdravstveno savjetovalište u ZZJZ, rekreiramo se na bazenima, organiziramo nordijsko hodanje. Uz sve to, članovi Kluba mnogo volontiraju, posebno u akcijama prikupljanju donacija u trgovačkim centrima te podjeli paketa korisnicima Socijalne samoposluge.

Za učlanjenje u Klub “Volonter penzioner” potrebna su dva dokumenta. Prvi je osobna iskaznica, a drugi rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Svi programi su besplatni. Za dodatne informacije nazovite 091-260-0066. 

Umirovljenici, pridružite se Klubu “Volonter penzioner” i nekoj od brojnih aktivnosti! 

Projekt “Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad“, Starigrad.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content