Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica poziva sve zainteresirane da se volontiranjem uključe u projekt „Socijalna košarica“

Posjetili smo Slavonski Brod i Opatovac te pomogli donacijom
04/11/2015
Sedam ‘zlatnih’ darivatelja krvi dobilo je Medalje grada Koprivnice
05/11/2015

memo landscape header

KOPRIVNICA – Gradsko  društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije “Rad na dar” i Gradom Koprivnica provodi projekt “Socijalna košarica” financiran iz Europskog socijalnog fonda (ESF) Europske unije, kroz program Razvoj ljudskih potencijala. Projekt je s provedbom počeo 29. prosinca 2014. godine kada je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj projekta u ime partnerstva potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 446.240,26 kuna s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Aktivnosti na kojima se bazira provođenje projekta su prikupljanje donacija u trgovačkim centrima na području Grada Koprivnice te podjele paketa obiteljima slabijeg imovinskog stanja, a sve te aktivnosti zasnivaju se isključivo na volonterizmu.

Od otvorenja Socijalne samoposluge u lipnju ove godine prikupljeno je više od 2500 kilograma raznih namirnica procijenjene vrijednosti više od 26.000 kuna te je kroz 20 podjela pomoć primilo 212 obitelji koje broje ukupno više od 500 članova. Za to je potreban angažman što većeg broja volontera koji sudjeluju na tim akcijama. Promicanje volonterizma stoga je neophodno za uspješno provođenje projekta te njegovu održivost i nakon provedbe projekta koja traje do 28. veljače 2016. godine.

Da sada je u projektu „Socijalna košarica“ aktivno sudjelovalo 39 volontera koji su ukupno ostvarili više od 400 volonterskih sati, a među njima su učenici Srednje škole Koprivnica i Gimnazije Fran Galović, umirovljenici te zaposleni raznih profila i znanja od profesora, liječnika, medicinskih sestara, socijalnih radnika, ekonomista, a ovim putem im još jednom svima zahvaljujemo na trudu i odvojenom vremenu.

Ovim putem pozivamo sve građane koji su zainteresirani, imaju vremena i dobre volje da pomognu onima kojima je potrebno, da se jave te utroše poneki sat svojeg slobodnog vremena na volontiranje i daju svoj doprinos društvu i lokalnoj zajednici. To je ujedno prilika da steknu nova poznanstva, nova znanja i iskustva te  mogućnost da kroz stvaranje pozitivnih promjena preuzmu odgovornost za svoju zajednicu, a samim time potiču i solidarnost na djelu. Smatramo da volonterske aktivnosti kojima se ispunjavaju potrebe i rješavaju problemi na lokalnoj razini neizbježno pridonose stvaranju boljeg svijeta u cjelini.

Dan humanosti

memo landscape  footer

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content