GDCK Koprivnica u suradnji s policijom prezentiralo ‘pijane naočale’ učenicima OŠ Braća Radić

U Goli održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa
04/12/2023
Na prijemu u povodu Međunarodnog dana volontera uručene zahvalnice
05/12/2023

KOPRIVNICA – Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačkom nekoliko edukativnih aktivnosti. U razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca mlade su upozoravali na štetnost konzumacije alkohola i droga na predavanjima popraćenima prezentacijom tzv. pijanih naočala. Zajednički edukativni program organiziran je u svim sedmim razredima Osnovne škole Braća Radić u Koprivnici, a simulaciju alkoholiziranosti isprobali su kroz naočale i učenici osmih razreda.

U sklopu projekta „Zdrav za 5“ policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović je učenicima u sedmim razredima ukazala na štetnosti pijenja alkohola i konzumacije droga te im pokazala materijale kako mogu izgledati posljedice toga. Nakon predavanja djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Mateja Remetović i Karlo Ganžulić učenicima su prezentirali sedam tipova tzv. pijanih naočala, koje simuliraju stanje alkoholiziranosti od 0,4 do iznad 2,5 promila te dvije vrste droga. Učenici su imali prilike vidjeti kakvu sliku imaju pred očima kada su u pijani ili drogirani. Voditeljica podmlatka u OŠ Braća Radić Lidija Petras pokazala je učenicima kakva je percepcija ljudi koji su u alkoholiziranom stanju kroz ‘pijane naočale’ u osmim razredima.

Cilj obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti je upozoriti javnost, a naročito djecu i mlade, na problem ovisnosti te ujedno potaknuti aktivnosti koje će za cilj imati smanjenje potražnje i dostupnosti ilegalnih sredstava ovisnosti, unaprijeđenje zaštite zdravlja i sigurnost stanovništva te smanjenje zdravstvenih, socijalnih i društvenih rizika i šteta povezanih sa ovisnostima i ponašajnim ovisnostima.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content