GDCK Koprivnica osiguralo 400 paketa s prehranom i higijenom za korisnike u 11 općina

U kasicama Crvenog križa prikupljeno 2.043,07 kuna
24/01/2020
Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u siječnju darivatelji krvi dali su 477 doza krvi!
24/01/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt ‘Paketić spasa’.

GDCK Koprivnica prijavilo je projekt na natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2019. godinu koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i temeljem sklopljenog ugovora GDCK Koprivnica odobreno je 64.000,00 kuna za provedbu projekta.

Osnovni cilj projekta je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 okolnih općina te im na kućne adrese dostaviti pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Sklopljenim ugovorom odobrena su sredstva za 400 paketa s prehrambenim namirnicama (brašno, ulje, sol, šećer, riža , tjestenina, konzervirana hrana i juhe u vrećici) i 400 paketa s higijenskim potrepštinama (šampon, sapun, toaletni papir i prašak za rublje) koje će na kućne adrese dostaviti predsjednici općinskih društava Crvenog križa u svih 11 općina na području djelovanja GDCK Koprivnica.

Trajanje projekta je šest mjeseci, a osim nabavke i podjele paketa projektom je predviđena edukacija  20 volontera GDCK Koprivnica u Gradskom društvu Crvenog križa Osijek. Edukacija o primjeni Etičkog kodeksa, Doprinosa volonterstva organizaciji i zajednici te Kompetencije stečene volontiranjem namijenjena je predsjednicima općinskih društava Crvenog križa te volonterima iz svake općine. Cilj edukacije je da stečena nova znanja o volontiranju polaznici edukacije prenesu u općinska društva Crvenog križa s ciljem suradnje s postojećim i budućim volonterima koji će pružati socijalnu podršku stanovnicima na svojem području.

Projekt je službeno počeo 1. prosinca 2019. godine, a planom aktivnosti predviđena je, u prvom djelu projekta, nabava paketa prehrambenih namirnica i higijenskih potrepštinama, a podjela paketa predviđena je od 3. do 6. mjeseca provedbe projekta.

S obzirom da građani Koprivnice koji su u socijalnoj potrebi, redovito primaju pomoć u hrani iz Socijalne samoposluge, projekt ‘Paketić spasa’ pridonijet će dodatnoj pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama stanovnicima s područja 11 općina kojima ćemo barem malo olakšati svakodnevnicu, u što smo se uvjerili provodeći prethodni projekt ‘Srce na kotačima’, koji smo provodili  u prvom dijelu 2019. godine, i koji je naišao na odobravanje i zahvalu korisnika iz svih 11 općina.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content