Ekipe OŠ „Braća Radić“ i Srednje škole Koprivnica pobjednici natjecanja mladih Crvenog križa

Darujte krv – spasite život, dođite na akcije DDK od 11. do 15. ožujka
08/03/2024
Dobrovoljni darivatelji krvi u ožujku dali 482 doze krvi
15/03/2024

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u subotu, 9. ožujka 2024. u Osnovnoj školi Podolice natjecanje mladih, na kojem je sudjelovalo devet ekipa podmlatka i mladeži Crvenog križa. Okupljenima su se na početku prigodnim govorima podrške obratili gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, koji je i otvorio natjecanje, zamjenik župana Koprivničko–križevačke županije Ratimir Ljubić, ravnateljica OŠ Podolice Helena Knežević te ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev.

– Znanja i vještine koje su učenici savladali pripremajući se za ovo natjecanje iznimno su važni za budućnost, za život, posebno stoga što spremnost za reagiranje u kriznim situacijama i pružanje prve pomoći može spasiti ljudske živote, rekla je ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev.

Na natjecanju su ekipe pokazale teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, prvoj pomoći i poznavanju ljudskih prava, dok su u praktičnom dijelu na radilištima s realističnim prikazom situacija i ozljeda pokazali vještine iz pružanja prve pomoći. Natjecalo se sedam ekipa podmlatka iz šest osnovnih škola s područja djelovanja GDCK Koprivnica i dvije ekipe podmlatka iz koprivničkih srednjih škola. Ukupno se u OŠ Podolice okupilo 60-ak natjecatelja i mentora te još skoro toliko organizatora, sudaca i volontera.

U kategoriji podmlatka najbolja je bila ekipa koprivničke OŠ „Braća Radić“ s mentoricom Lidijom Petras, drugo mjesto je osvojila ekipa OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ čiji je mentor Goran Višak, a treće ekipa OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje s mentoricom Marinom Kovaček. U kategoriji mladeži pobijedila je ekipa Srednje škole Koprivnica s mentoricom Sanjom Koluder. Najuspješnija ekipa iz svake kategorije na ovom, gradskom natjecanju plasirala se na međužupanijsko natjecanje, koje će se održati u Molvama 13. travnja, a najuspješniji s tog natjecanja predstavljat će ovaj kraj na državnom, 25. natjecanju mladih HCK u Ludbregu.

Hvala svima na sudjelovanju i čestitke pobjednicima!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content