Ekipa Srednje škole Koprivnica osvojila osmo mjesto na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u Vinkovcima

Prijemi u podmladak održani u općinskim školama
14/05/2018
Više od 290 učenika prvih razreda primljeno u podmladak Crvenog križa
15/05/2018

KOPRIVNICA – Na 22. Državnom natjecanju mladih koje je od 10. do 13. svibnja održano u Vinkovcima, sudjelovala je i ekipa mladih iz Srednje škole Koprivnica. Ekipa se natjecala u kategoriji mladeži Crvenog križa, a u ekipi su bili Gabrijela Vojvodić, Nikola Kranjec, Ivan Bečeić, Lucija Glavina, Andrej Lilek i Paula Puhač, s mentoricom Petrom Šimunić, koja je mijenjala njihovog mentora Tomislava Lončara.

Ekipa Srednje škole Koprivnica plasirala se  na državno natjecanje nakon što je pobijedila na gradskom natjecanju koje je u ožujku održano u Koprivnici te na međužupanijskom natjecanju ekipa iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije koje je održano u travnju u Daruvaru.

Uoči natjecanja u Vinkovcima ekipa je predstavila naš grad i naš kraj pa su tako ekipama iz cijele Hrvatske predstavili licitarska srca i dijelili medenjake i kolačiće od kopriva, a promovirali su i Renesansni festival uz pomoć materijala koprivničke Turističke zajednice. U petak su ekipe imale organiziranu ‘potragu za blagom’ ulicama Vinkovaca gdje su imali prilike upoznati vinkovačke znamenitosti, a navečer je održano predstavljanje svih ekipa, a naša ekipa se predstavila s programom borbe protiv ovisnosti koji provode mladi na našem području, a predstavili su ga uz pomoć tzv ‘pijanih naočala’.

U subotu je održano natjecanje u kojem su ekipe prolazile teoretska i praktična znanja na kojima su pokazali svoja znanja o Pokretu Crvenog križa i prvoj pomoći. Ekipa mladih Srednje škole Koprivnica na kraju natjecanja osvojila je osmo mjesto, a pobijedila je ekipa 5. gimnazije iz Zagreba (GDCK Zagreb). Proglašenje pobjednika koje je u veselom raspoloženju održano na središnjem vinkovačkom trgu, završeno je svečanim mimohodom s bakljama po uzoru na onaj koji se održava u Solferinu.

Na natjecanju mladih HCK sudjelovala je i dr. Ana Evačić kao sudac na jednom od praktičnih radilišta, a kao vođa puta  sudjelovao je i član Odbora GDCK Koprivnica i volonter Zvonimir Šašek.

Državno natjecanje mladih HCK  u Vinkovcima proteklo je u ozračju 140. rođendana Hrvatskog Crvenog križa, a Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ponosno je na sudjelovanje ekipe Srednje škole Koprivnica na državnom natjecanju gdje su se okupile najbolje ekipe iz cijele Hrvatske, te upućuje čestitke članovima ekipe i mentoru koji su cijelu školsku godinu vrijedno radili, trudili se i pripremali za sudjelovanje na državnom natjecanju.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content