Ekipa koprivničkog Crvenog križa sudjelovala na Nacionalnom natjecanju prve pomoći HCK

Koprivnički Crveni križ dobio 1,16 mil. kuna za razvijanje volonterstva
20/09/2017
U Srednjoj školi Koprivnica održana akcija za Socijalnu samoposlugu
29/09/2017

KOPRIVNICA – Ekipa Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovala je Nacionalnom natjecanju ekipa prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa koje je održano 23.09.2017. u Umagu. Natjecalo se deset ekipa iz gradskih društava Crvenog križa Buje, Donja Stubica, Koprivnica, Osijek, Sisak, Solin, Split, Vinkovci, Zadar i Zagreb. Izvan konkurencije natjecala se ekipa Crvenog križa Cerknica iz Slovenije, a svoj rad i opremu predstavili su i gosti iz Talijanskog Crvenog križa iz Trsta.

Naša ekipa nastupila je u sastavu: Adela Klen, Antonia Lalić, Tea Kovaček, Paula Gostović, Gabrijela Vojvodić i  Sandra Krznarić. Za natjecanje ekipu su pripremali mentori Lidija Molnar i Tomislav Lončar, a kao sudac na radilištu sudjelovala je dr. Ana Evačić. Da bi ozljede izgledale što realističnije pobrinuli su se šminkerica Božica Gašpar i manekeni Emilija Zrinski, Robert Dukarić i Tomislav Sinković.

Pokazavši zavidno znanje i zahvaljujući marljivim pripremama i radu,nijanse su odlučile pa je tako naša ekipa osvojila deveto mjesto ,a konačni poredak ekipa je Zagreb, Buje, Vinkovci, Osijek, Zadar,  Split,  Sisak, Donja Stubica, Koprivnica i Solin .

Ekipe su se natjecale na sedam radnih pozicija s realističnim prikazom ozljeda unesrećenih osoba. Natjecatelji su tako morali pokazati svoje znanje prve pomoći u situacijama nesreća na moru, terorističkog napada, prometne nesreće te kod različitih naglo nastupajućih stanja i bolesti. Osim volontera Crvenoga križa, u prikazu situacija nesreća sudjelovali su i policijski službenici, vatrogasci te djelatnici Lučke uprave.

Natjecanje se odvijalo na pozicijama postavljenima u širem centru grada pa su atraktivne vježbe privukle veliku pozornost građana Umaga, ali i stranih turista. Upravo to i je cilj ovakvih natjecanja – promoviranje važnosti poznavanja pravilnih postupaka prve pomoći čime se pridonosi sigurnosti i osnaživanju pojedinaca, ali i zajednice.

Pobjednička ekipa predstavljat će Nacionalno društvo na Europskom natjecanju prve pomoći (First Aid Convention in Europe – FACE).

Hvala mentorima, sudionicima, volonterima na uloženom vremenu i trudu i čestitke ekipi na devetom mjestu!

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content