Edukacija volontera u sklopu projekta ‘Srce na kotačima’

Akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Robnom centru KTC
04/03/2019
U Robnom centru KTC prikupljeno 110 kilograma hrane i 14 komada higijenskih potrepština
05/03/2019

KOPRIVNICA – U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak 4. ožujka 2019. godine održana je edukacija za volontere u sklopu projekta ‘Srce na kotačima’.

Projektom ‘Srce na kotačima’ financiranim sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku predviđeno je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 okolnih općina te im na kućne adrese dostaviti pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Osim nabavke i podjele paketa projektom je predviđena i edukacija o Zakonu o humanitarnoj pomoći i Zakonu o volonterstvu za volontere, koji će sudjelovati u projektu. Edukacija je bila namijenjena predsjednicima općinskih društava Crvenog križa te volonterima iz svake općine, a cilj edukacije je da stečena nova znanja o volontiranju polaznici edukacije prenesu u općinska društva Crvenog križa s ciljem suradnje s postojećim i budućim volonterima koji će pružati socijalnu podršku stanovnicima na svojem području.

Edukaciji su prisustvovali  predsjednici 11 Općinskih društava Crvenog križa s područja djelovanja GDCK Koprivnica kao i volonteri koji im pomažu u zajedničkim akcijama Crvenog križa u njihovim općinama.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content