Edukacija iz prve pomoći i tečaj realističnog prikaza ozljeda

U ponedjeljak 15. siječnja započinju akcije dobrovoljnog darivanja krvi!
12/01/2024
Uspješne akcije u siječnju, dobrovoljni darivatelji dali 489 doza krvi, imamo i jednog novog jubilarca
19/01/2024

VARAŽDINSKE TOPLICE – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije organiziralo je edukaciju u pružanju prve pomoći za voditelje podmladaka i mladih, kao pripremu za školska natjecanja koja će se održati u ožujku. Uz voditelje podmlatka i mladih Crvenog križa u osnovnim i srednjim školama na području Podravine i Prigorja, znanja iz pružanja prve pomoći na ovoj edukaciji je ponovilo i nekoliko djelatnika GDCK Koprivnica.

Edukacija je provedena 11. i 12. siječnja 2024. godine u Varaždinskim Toplicama, a ukupno je teoretska i praktična znanja iz pružanja prve pomoći prošlo 27 osoba. Također, tamo je održan tečaj realističnog prikaza ozljeda, na kojem je sudjelovalo šest osoba, a šminkeri su ujedno bili manekeni za vježbu prve pomoći voditeljima.

Voditelji edukacije iz prve pomoći bili su licencirani predavači dr. Ana Evačić Lončar i dr. Dominik Lončar, dok su tečaj realističnog prikaza ozljeda vodile Božica Gašpar i Biserka Zobunđija. Svi polaznici dobili su potvrde o završenoj edukaciji, prema Pravilniku o edukacijama Hrvatskog Crvenog križa.

Gradska natjecanja mladih HCK održat će se 9. ožujka, međužupanijsko će biti u 13. travnja, a državno natjecanje u Ludbregu 11. svibnja.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content