Dvoje Koprivničanaca na kampu Junior spasilac u Novom Vinodolskom

Za Socijalnu samoposlugu građani na akcijama u KTC-u i Supernovoj donirali 386 kg hrane
15/07/2023
Dobrovoljni darivatelji krvi u srpnju dali 428 doza krvi, imamo i jednog novog jubilarca
21/07/2023

NOVI VINODOLSKI – Nakon što su ovog proljeća prošli tečaj Junior spasilac, koji je u sklopu projekta Sigurnost na vodi provelo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, dvoje polaznika sudjelovalo je na kampu u Novom Vinodolskom. Kao najbolji koprivnički osposobljeni juniori spasioci, Tara Galić i Petar Šajfar su na ovom kampu šest dana usavršavali stečena znanja i vještine.

Kamp Junior spasilac održan je u odmaralištu zagrebačkog Crvenog križa u Novom Vinodolskom i trajao je od 10. do 15. srpnja 2023. godine, a organiziralo ga je Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije u suradnji sa Službom spašavanja života i djelovanja u kriznim situacijama HCK. Kamp je proveo stručni tim sastavljen od volontera i djelatnica Crvenog križa, a voditelj kampa je bio Ivan Uravić.

Uz različita predavanja i usavršavanja spasilačkih znanja, polaznici su sudjelovali u sportskim aktivnostima i vježbama na vodi, a organizirane su i brojne dodatne prezentacije te kreativne radionice. Naravno, bilo je i slobodnog vremena za kupanje i druženje s juniorima spasiocima iz Rijeke, Delnica, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Topuskog i Zadra te ostalom djecom na ljetovanju u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content