Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije mjerenjem šećera u krvi promoviralo rad ‘Kluba dijabetičara Slatko srce’

Promocija Kluba dijabetičara Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije ispred Gradske tržnice
02/10/2020
U akciji Solidarnost na djelu prikupljamo sredstva za kupnju sportske obuće učenicima
08/10/2020

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u sklopu projekta, kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osnovalo ‘Klub dijabetičara Slatko srce’ čiji su članovi u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca, a u sklopu manifestacije Podravski motivi, promovirali rad Kluba.

Članovi Kluba, odnosno djeca i mladi oboljeli od dijabetesa i njihovi roditelji, okupili su se u subotu, 3. listopada 2020. godine, ispred Gradske tržnice u Koprivnici kako bi zainteresiranim sugrađanima izmjerili razinu šećera u krvi i promovirali rad Kluba. Time su ukazali na važnost kontroliranja šećera u krvi jer mnogi nisu ni svjesni da postoji mogućnost obolijevanja od dijabetesa koji, ako se ne liječi, donosi ozbiljne zdravstvene probleme.

Velik broj sugrađana bio je zainteresiran za mjerenje šećera u krvi, njih više od 200, a nekima je čak i savjetovano da se obrate svom obiteljskom liječniku jer im je razina šećera u krvi bila preniska ili previsoka, a oboje je znak za uzbunu i ukazuje na mogućnost da osoba boluje od dijabetesa.

Rad i promociju ‘Kluba dijabetičara Slatko srce’ došli su podržati i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, njegove  zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, koji su svi rado pristali da im članovi Kluba izmjere razinu šećera u krvi.

‘Klub dijabetičara Slatko srce’ započeo je s djelovanjem u kolovozu 2020. godine s ciljem informiranja oboljelih o novostima u liječenju dijabetesa, pravilnoj prehrani, važnosti redovitih sportskih aktivnosti u reguliranju razine šećera u krvi te kako bi se širu zajednicu upoznalo s problemima s kojima se susreću oboljeli od dijabetesa.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content