Druga grupa vrtićaraca završila program ‘Privikavanje na vodu’

U shopping centru SUPERONOVA prikupljeno 280 kilograma hrane i 93 komada higijenskih potrepština
18/11/2019
Druženje članova Kluba 100 u Jagnjedovcu
20/11/2019

KOPRIVNICA – Na bazenima Cerine, je u utorak 19. studenog 2019. godine svečano uručeno 35 priznanja drugoj skupini vrtićaraca Dječjeg vrtića Tratinčica koji su prošli program ‘Privikavanje na vodu’ u sklopu projekta Sigurnost na vodi, a kojeg provodi GD CK Koprivnica. Priznanja mališanima skupinama ‘Srčeka’ i ‘Cvrčak’ uručile su voditeljica bazena Cerine Sonja Šafar i djelatnica GD CK Koprivnica Jelena Premec Pavešić.

Svečanosti su prisustvovali i ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek i profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji su u protekla dva tjedna pomogli mališanima da se oslobode straha od vode i uživaju u zabavnim aktivnostima koje su za njih osmislili.

‘Privikavanje na vodu’ od ove je godine još jedna aktivnost koja se provodi u sklopu projekta ‘Sigurnost na vodi’ GD CK Koprivnica, a zamišljena je kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj pridonijeti sigurnosti djece te smanjiti nezgode i stradavanja  u vodi. Ciljana skupina programa ‘Privikavanje na vodu’ su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina, a ciljevi programa ‘Privikavanje na vodu’ da se djecu vrtićke dobi upozna s vodom, da ih se oslobodi straha od ulaska u vodu te kako bi im se ukazalo na opasnosti koje im prijete na kupalištima, a posebno jezerima i rijekama.

Mališani su uz stručnu pomoć kineziologa učili kako samostalno plutati i održavati se na vodi uz pomoć različitih zanimljivih igara, a što je ujedno bila i priprema za učenje plivanja.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica već šestu godinu provodi preventivni projekt ‘Sigurnost na vodi’ koji je odobrio i sa 24.000 kuna financira Hrvatski Crveni križ iz prihoda prikupljenih od boravišne pristojbe.

Provođenje aktivnosti ‘Privikavanje na vodu’ provodi se na Bazenima Cerine, a započelo je 4. studenog te završava 28. studenog 2019. godine kada će peta vrtićka skupina završiti aktivnosti.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content