Djelatnici i volonteri na edukacijama

Koprivnički Crveni križ na 9. Danu za znanost
25/03/2024
Želimo vam sretan Uskrs, uz obilje zdravlja i radosti!
30/03/2024

KOPRIVNICA – Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica redovito usavršavaju različita znanja i vještine vezane uz rad društva pa su tako proteklog vikend sudjelovali na dvije iznimno korisne i zanimljive edukacije.

Projektni asistent u GDCK Koprivnica Alen Kerovec nastavio je obuku za pružanje psihološke pomoći te je od 22. do 24. ožujka 2024. u Crikvenici sudjelovao na Treningu za trenere. Još ranije je prošao specijalističku edukaciju iz tog područja, a sada je stekao praktična znanja i alate pomoću kojih samostalno može voditi tri vrste treninga: Pružanje psihološke pomoći za spasioce na vodi, Psihološka prva pomoć tijekom podjele humanitarne pomoći za djelatnike i volontere Crvenog križa te Psihosocijalna podrška u kriznim situacijama – osnovni modul za pripadnike interventnih timova. Nakon ove edukacije Alen Kerovec će kroz koprivničko i županijsko društvo Crvenog križa moći educirati kolege i volontere o pružanju psihološke pomoći.

A dvoje djelatnika i dvije volonterke GDCK Koprivnica bili su u subotu, 23. ožujka u Ludbregu na tečaju osnovnog stupnja obuke iz programa realističnog prikaza ozljeda. Edukaciju u prostorijama ludbreškog Crvenog križa vodio je dr. Filip Glavač iz HCK, a sudjelovali su djelatnici i volonteri društava Crvenog križa iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Nakon što su se upoznali s izradom umjetne kože i krvi, učili su kako za potrebe natjecanja i vježbi napraviti modrice, porezotine, ozljede kostiju, različite rane, ubode, opekline, ugrize i druge ozljede. Teoriju su odmah isprobavali u praksi i na sebi izrađivali različite ozljede, a naučeno će imati prilike pokazati već na županijskom natjecanju mladih Crvenog križa u Molvama 13. travnja.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content