Dan otvorenih vrata udruga: građani se upoznali s radom koprivničkog Crvenog križa

Akcije DDK u tjednu Svjetskog dana darivatelja krvi, od 10. do 14. lipnja
07/06/2024
Dvadeset godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi – 14. lipanj 2024.
13/06/2024

KOPRIVNICA – Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i ove godine, dvanaestu godinu za redom organizirao je manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga. tijekom koje se javnost informira o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te se upoznaju s različitim društveno korisnim programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Tim povodom je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u petak, 7. lipnja 2024. godine  organiziralo predstavljanje svojih djelatnosti i obilazak naše nove zgrade. Građanima koji su odlučili posjetiti sjedište društva u Herešinskoj ulici 33 predstavili smo djelatnosti koprivničkog Crvenog križa i pokazali gdje se one organiziraju i velikim dijelom i odvijaju. Između ostalog, upoznali smo ih s organiziranjem dobrovoljnog darivanja krvi, radom naše posudionice medicinskih pomagala, pripremom toplih obroka u pučkoj kuhinji, djelovanjem socijalne samoposluge te bankom hrane, radom naših gerontodomaćica, tečajevima prve pomoći koje redovito organiziramo, zatim različitim aktivnostima za umirovljenike, programima usmjerenima na socijalno uključivanje pripadnika romske manjine itd.

Osim djelatnika, u predstavljanju rada koprivničkog Crvenog križa sudjelovale su i volonterke koje nam i inače pomažu u radu a koje su ovom prilikom zainteresiranim posjetiteljima mjerile krvni tlak i razinu šećera u krvi. Na Danu otvorenih vrata djelatnici i volonteri su objasnili posjetiteljima kako se i oni mogu uključiti  u humanitarni rad Crvenog križa. Uz prezentaciju djelovanja GDCK Koprivnica organizirali smo i obilazak našeg sjedišta, zgrade čija je izgradnja i opremanje financirana novcem iz EU fondova kroz projekt Centar za pomoć u kući Koprivnica, a u koju smo se preselili prije godinu dana.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content