Crvenom križu Koprivnica odobreno 1,16 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz ESF-a za projekt ‘Volimo volontiranje’

Zdravko Jakupić krv dao stoti puta!
17/05/2017
U svibanjskoj akciji dobrovoljni davatelji krvi dali su 399 doza krvi!
19/05/2017

KOPRIVNICA – Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica odobren je novi europski projekt pod nazivom ‘Volimo volontiranje’ u iznosu od 1,16 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, objavio je Ured za udruge Vlade RH koji je posredničko tijelo razine1. Natječaj pod nazivom ‘Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa’ raspisan je u rujnu prošle godine, a u četvrtak 25. svibnja 2017. bit će održano svečano potpisivanje ugovora o financiranju u Zagrebu u sklopu otvaranja svečanosti Dana otvorenih vrata Udruga. Projekt Crvenog križa Koprivnica jedini je iz Koprivničko-križevačke županije koji je odobren za bespovratno financiranje od 29 odobrenih projekata ukupne vrijednosti 25 milijuna kuna.

Partneri u projektu su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na Dar i sve tri koprivničke osnovne škole, Braća Radić, Antun Nemčić Gostovinski i Đuro Ester.

Cilj projekta ‘Volimo volontiranje’ je povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa te programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje. Projektom će se ojačati kapacitet GD CK Koprivnica edukacijom zaposlenih i zapošljavanjem dva koordinatora volontera, educirat će se voditelji u školama gdje će se osnovati volonterske grupe i uspostaviti volonterske točke koje će se opremiti potrebnim namještajem i opremom, a učenici će se odgajati za volontiranje koje će biti sastavni dio školskih kurikuluma. Za učenike iz škola organizirat će se i aktivnosti tijekom školskih praznika. Okupljat će se i educirati novi volonteri, organizirat će se volonterske akcije prikupljanja donacija i u školama i u trgovačkim centrima uz pomoć volontera čime će se osigurati nastavak rada Socijalne samoposluge. Ujedno će se educirati volonteri, te zaposleni u GD CK Koprivnica za menadžment volontera. Grad Koprivnica će u projektu i dalje osigurati podatke o osobama koje su u potrebi prema procjeni socijalne službe i koje će biti korisnici Socijalne samoposluge. Projekt će službeno početi u rujnu 2017. godine s početkom nove školske godine, a trajat će dvije godine.

GD CK Koprivnica tako će provoditi svoj drugi europski projekt, nakon što je prošle godine uspješno proveden i završen projekt Socijalna košarica u sklopu kojeg je i započeo rad Socijalne samoposluge.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content