Crveni križ obići će kupače na Šoderici i Dravi

Andrija Krčma krv  dao 100. puta!
19/07/2017
Kako se zaštititi od velikih vrućina
21/07/2017

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u subotu 22. srpnja 2017. godine u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom provest će akciju u sklopu projekta „Sigurnost na vodi“. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Kluba mladih i Općinskog društva Crvenog križa Legrad obići će kupališta na Šoderici i Halasz csardu na Dravi kod Legrada gdje će kupače upoznati s pravilima ponašanja u vodi i uz vodu te će dijeliti letke Hrvatskog Crvenog križa ‘Nauči sigurnost na vodi’ i lopte za one najmlađe. Akcija će se provesti u popodnevnim satima.

Cilj zajedničke akcije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je prevencija nesreća na vodi, odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Akciju Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi već četvrtu godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ. Osim aktivnosti na kupalištima, na jesen će se provesti radionice Kodovi Sigurnosti na vodi u svim četvrtim razredima osnovnih škola na području Koprivnice i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica te će se ponovo održati Tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerine, a u suradnji s Ronilačkim klubom Šoderica.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content