Članovi Kluba “Volonter penzioner” obišli Kampus te posjetili AK galeriju i umjetnike

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi u tjednu 18.-22.07.2022. godine GDCK Koprivnica
14/07/2022
Za Socijalnu samoposlugu u Supernovi prikupljeno 151 kg hrane i 54 higijenskih proizvoda
15/07/2022

KOPRIVNICA – Za članove Kluba umirovljenika “Volonter penzioner” Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je obilazak Kampusa te posjet AK galeriji i Atelierima Koprivnica.

Predsjednica udruge i kustosica AK galerije Tanja Špoljar predstavila je izložbu “Tranzicija” Vitra Drinkovića, a umirovljenici su s velikim zanimanjem razgledali interaktivne instalacije i animacije, kombinacije umjetnosti i novih tehnologija. U istoj zgradi smješteni su atelieri koprivničkih umjetnika te su ih umirovljenici imali prilike razgledati, s tim da su im Dražen Eisenbeisser, Zvonimir Haramija Hans, Bojan Koštić i Ivan Ivanović predstavili svoje radove.

U šetnji Kampusom, koji je prije bio vojarna, članovi Kluba “Volonter penzioner” evocirali su različita sjećanja te sa zanimanjem razgledali što je danas u tom prostoru. Pogledali su kako je u zgradi FUNK-a, doživjeli atmosferu prije ispita u Sveučilištu Sjever, vidjeli Inkubator kreativnih industrija, Dječji vrtić Crvenkapica i ostale objekte.

Posjet Kampusu i umjetnicima bila je jedna u nizu svakodnevnih aktivnosti koje koprivnički Crveni križ organizira za članove Kluba “Volonter penzioner”. Sjedište Kluba je na Trgu E. Kumičića 4. Svi programi su besplatni, a član može biti svatko tko donese svoju osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Klub je otvoren radnim danom od 10 do 12 sati, a za dodatne informacije nazovite 091-260-0066.

Projekt “Volonter penzioner” sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content