Članovi Kluba dijabetičara ‘Slatko srce’ družili se kod ‘Anine kuće’ Planinarskog društva Bilo iz Koprivnice

Čestitamo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada
23/10/2020
Jubilarna priznanja primilo 104 dobrovoljna darivatelja krvi
30/10/2020

KOPRIVNICA – Članovi Kluba dijabetičara ‘Slatko srce’ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, proveli su ugodnu nedjelju, druženjem u objektu ‘Anina kuća’ Planinarskog društva Bilo iz Koprivnice.
Djeca i mladi oboljeli od dijabetesa i njihove obitelji, koji su članovi Kluba, okupili su se u nedjelju 25. listopada 2020. godine te proveli vrijeme u prirodi, na svježem zraku, družeći se uz pečene kobasice i kestene. Voditelj Kluba dijabetičara ‘Slatko srce’ Miroslav Kanisek, u suradnji s DCK Koprivničko-križevačke županije, organizirao je druženje s ciljem poticanja zdravih životnih navika kod oboljelih od dijabetesa, a koje uvelike utječu na kontrolu razine šećera u krvi.
Iako vremenska prognoza nije bila obećavajuća svi su bili dobro raspoloženi, a ponajviše najmlađi članovi koji su imali prilike sami peći kobasice nad vatrom, naravno uz nadzor odraslih, a neki od njih okušali su se i u pečenju kestena. Roditelji su razmijenili svoja iskustva u borbi s dijabetesom, djeca su igrala nogomet, a svi zajedno prošetali su i do Stankovog vrha, odnosno najvišeg vrha Bilogore te se, umorni, ali zadovoljni razišli u poslijepodnevnim satima
Aktivnost je provedena u sklopu projekta DCK Koprivničko-križevačke županije kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
‘Klub dijabetičara Slatko srce’ započeo je s djelovanjem u kolovozu 2020. godine s ciljem informiranja oboljelih o novostima u liječenju dijabetesa, pravilnoj prehrani, važnosti redovitih sportskih aktivnosti u reguliranju razine šećera u krvi te upoznavanja šire zajednice s problemima s kojima se susreću oboljeli od dijabetesa.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content