Projekt ‘Socijalna košarica’ dobio 446.240,26 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda

Uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi u prosincu
19/12/2014
Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica želi vam blagoslovljen Božić te radosnu i uspješnu Novu 2015. godinu
24/12/2014

ZAGREB – U prostorijama Vlade Republike Hrvatske, u ponedjeljak 22. prosinca 2014. godine održana je svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ te „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“. Svečanu dodjelu organizirali su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske te Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a natječaji su financirani u okviru Europskog socijalnog fonda.

U okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ zaprimljeno je 96 projektnih prijava, od kojih je, nakon provedenog postupka procjene, njih 30 odabrano za financiranje. U idućih 14 mjeseci odabrani projekti će se provoditi u svim županijama, te će dugoročno doprinijeti decentralizaciji i deinstitucionalizaciji socijalnih usluga te razvoju usluga u lokalnoj zajednici. Među njima je i koprivnički projekt ‘Socijalna košarica’.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u suradnji s partnerima Gradom Koprivnicom i Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, potpisalo je ugovor o provođenju projekta ‘Socijalna košarica’, u vrijednosti od 446.240,26 kuna, a sredstva su bespovratna.

U sklopu projekta, koji će trajati 14 mjeseci, razradit će se kriteriji za dodjelu pomoći u budućoj Socijalnoj samoposluzi, razvit će se mreža volontera, oni će se educirati, uspostavit će se rad Socijalne samoposluge, a ujedno će se zaposliti koordinator volontera. Ugovor s predstavnicima Ureda za udruge Vlade RH i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Zagrebu je potpisala Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Kako je na predstavljanju istaknuto, očekuje se da će se razvojem inovativnih socijalnih usluga te poticanjem razvoja civilnog društva na lokalnoj razini unaprijediti sustav socijalne zaštite u RH te uključenost građana u razvoj zajednice.

Ukupna vrijednost ugovorenih projekata kroz oba natječaja je 27.830.722,77 kn uz gotovo 100% iskorištenost sredstava Europske unije namijenjenih organizacijama civilnoga društva.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content