U akciji Solidarnost na djelu 2017. prikupljamo sredstva za kupnju tenisica učenicima u školama

U Kauflandu akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
listopad 6, 2017
Počelo je provođenje radionica Kodovi Sigurnost na vodi u četvrtim razredima osnovnih škola
listopad 10, 2017

Provođenje akcije ‘Solidarnost na djelu 2017.’ predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2017. godini u četvrtak 12. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

45. akcija Solidarnost na djelu održat će se pod nazivom:

                                                            «Ne dvoji.Za drugog izdvoji.»

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GD CK Koprivnica.Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 10% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području Grada Koprivnice, 45. sabirna akcija Solidarnost na djelu održat će se 12. listopada 2017. godine (četvrtak) od 15,30 – 19,00 sati.

Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 14. i 15. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 30. listopada 2017. godine.

Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak 12. listopada. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će tijekom akcije oznake Crvenog križa.Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bit će namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Građane ujedno obavještavamo da će se prikupljati prehrambene namirnice i to u Kauflandu u Koprivnici. Tamo će biti postavljena košara s natpisom Vaš dar za pravu stvar te će se prikupljati brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2016. ukupno je prikupilo 74.622,00 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 446 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2017.  dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave  u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-17-4, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

hck
hck

Comments are closed.