Na međužupanijskom natjecanju sudjeluje šest ekipa iz naše županije

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi organiziraju se od 16. do 20. travnja 2018.
travanj 13, 2018
Učenici Srednje škole iz Koprivnice predstavljat će nas na državnom natjecanju mladih Crvenog križa
travanj 16, 2018

KOPRIVNICA – Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa, koje će se održati u subotu 14. travnja 2018. godine u Daruvaru našu županiju predstavljat će šest ekipa, tri u kategoriji podmlatka i tri u kategoriji mladeži.

Na natjecanju sudjeluju u konkurenciji podmlatka Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, Osnovna škola Molve i Osnovna škola Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke. U konkurenciji mladih sudjelovat će ekipe Srednje škole Koprivnica, Gimnazije ‘dr. Ivana Kranjčeva’ iz Đurđevca i Gimnazija Ivana Zakmardija  Dijankovečkog iz Križevaca.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazat će svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok će u praktičnom dijelu ekipe pokazati znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Najuspješnije ekipe steći će pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će biti održano 12. svibnja 2018. godine u Vinkovcima.

hck
hck

Comments are closed.