Luki Jurendiću dodijeljena nagrada na međunarodnom likovnom natječaju Crvenog križa Slovenije

U shopping centru SUPERONOVA prikupljeno 300 kilograma hrane i 50 komada higijenskih potrepština
ožujak 16, 2019
U Osnovnoj školi „Braća Radić“ akcija prikupljanja odjeće u sklopu projekta „Volimo volontiranje“
ožujak 20, 2019

KOPRIVNICA- U Osnovnoj školi ‘Ivana Tavčara’ Gorenja vas, Trata, Slovenija, 15. ožujka 2019. godine održana je svečana dodjela nagrada i priznanja za najbolje likovne radove pristigle širom Europe na međunarodni likovni natječaj Crvenog križa Slovenije kojeg već deveti put raspisuje Osnovna škola ‘Ivana Tavčarja Gorenja vas’ iz Slovenije.

Likovni natječaj je postao tradicionalan događaj između Crvenog križa Slovenije, OŠ ‘Ivana Tavčarja’, Mjesnog muzeja Idrija i KUD Trate Gorenja a natječajem se želi kod djece potaknuti humanost i pomaganje ljudima kojima je pomoć potrebna a tema ovogodišnjeg natječaja je bila ‘Nasmeh, ker mi je mar, povsod in za vsakoga'( Osmijeh, jer mi je stalo, svugdje i za svakog).

Učenik 3. c razreda Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ iz Koprivnice Luka Jurendić osvojio je 3. mjesto u svojoj dobnoj skupini, što je izuzetan uspjeh jer je na natječaj pristiglo mnoštvo likovnih radova iz cijele Europe.

Nagrađeni rad Luka je nacrtao u drugom razredu, u Tjednu Crvenog križa Crvenog križa, a zahvaljujući njegovoj mentorici Đurđici Pošti rad je poslan na natječaj.

Uz najzaslužnije za nagradu, Luku Jurendića i njegove mentorice Đurđice Pošte, svečanosti dodjele nagrada i otvaranju izložbe nagrađenih radova, prisustvovali su i Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ Koprivnica, Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Zvonimir Šašek član Odbora Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Čestitamo našem mladom članu i mentorici kojoj želimo i dalje uspješan rad s mladima u promicanju humanih vrednota Crvenog križa.

 

hck
hck

Comments are closed.