Akcijom Solidarnost na djelu prikupljeno je 76.156,20 kuna

Župan Darko Koren upriličio prijem za višestruke darivatelje krvi!
listopad 31, 2018
Održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa Gola
studeni 5, 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KOPRIVNICA- Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica završilo je 46. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2018. pod nazivom „Ne dvoji. Za drugog izdvoji“. Osim na području gradskih mjesnih odbora, akcija je provedena i na području prigradskih mjesnih odbora te svih 11 općina i škola. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u ovogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2018. ukupno je prikupilo 76.156,20 kuna.

Akcija Solidarnost na djelu 2018. predviđena je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2018. godini u četvrtak 11. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će 5 posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti HCK. Tako će za 66.176,34 kune biti kupljeno i podijeljeno blizu 500 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Ujedno, u sklopu akcije Solidarnost na djelu održano je prikupljanje prehrambenih namirnica u Kauflandu pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar”, te je prikupljeno više od 400 kilograma prehrambenih namirnica koje su namijenjene Socijalnoj samoposluzi.

Ove godine prikupljala su se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima su se uručivali bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bili su namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

hck
hck

Comments are closed.